Чим мій проект відрізняється від тих, що вже існують на Кіровоградщині

Свої думки про те, як можна організувати роботу Інтернет-ЗМІ, я вже викладав. Зараз - про технічні моменти. (Довго думав, чи варто писати. А потім вирішив: якщо хтось скористається - на здоров'я. Головне - попередьте про свій намір.)


Варто зазначити зразу ж: 1) я не говорю про якість новин, текстів, фото, відео та інших матеріалів - це само собою; 2) про оптимальну кількість працівників - також, думки про те, що їх має бути четверо, не змінив (звичайно, краще - сім чи й десять, але виходжу з реалій); 3) достойні зарплати, обладнання тощо - теж усе ясно.

Зізнаюся: за основу взяв підхід до подачі матеріалу на російській "Медузі". Чому? Бо вважаю, що саме таким чином можна оперативно реагувати на головні події й теми.

Спочатку спитав у свого друга-програміста, кинувши йому лінк на "Медузу":

- Скільки може коштувати розробка такого сайту, інформацію на якому можна верстати, як завгодно? І скільки часу це займе?

Друг почухав потилицю і відповів:

- Ну, як для тебе, то зроблю знижку. Сімсот доларів. А по часу - тижнів три, місяць...

Тоді чухати потилицю почав уже я. Перелопатив купу сайтів і форумів, виніс мозок кільком людям і знайшов вихід. Вордпрес!

Наступним етапом став пошук шаблону (особливих знань усіляких html, php та інших css у мене немає), який відповідав би моїм ідеям. Спробував десятків п'ять, мабуть. Знайшов. Поколупався в ньому. І от тепер можу розповісти, як воно все працює.

Загалом сайт виглядає так (скрін-шот, вибачте, вузький - це блогспот так робить).


Головна "фішка" (крім якості, форматів тощо) - сайт фактично верстається у прямому ефірі. Це дозволяє максимально висвітлювати події, оперативно відгукуватися на те, що сталося.

Наприклад, виконком затвердив нові тарифи на проїзд. Звісно, для щасливих жителів Кропивницького ця радісна новина - найважливіша. От вона і з'являється нагорі.



Під нею, як видно, - решта новин. Однак при бажанні можна зібрати там докупи, скажімо, всі безчинства "нової влади", про які писалося на сайті, й назвати блок інакше. (Заголовки я просто змінив на інші, щоб продемонструвати цю можливість. Просто інфи ставив не так багато, але на місці цих заголовків можуть бути ті, які захоче редактор. І скільки завгодно.)



Минув день, подорожчання проїзду - вже не так актуально. Одним кліком прибираємо.



Або от п'ятниця сьогодні. Новин, припустимо, мало. Можна нагору поставити які-небудь цікаві тексти.



Точно так само можна "тасувати" рекламні банери. Та будь-що - головна сторінка сайту змінюється відповідно до викликів дня. На ній можна збирати в окремі блоки новини і статті на якусь певну тему, додавати фон, ілюструвати чи ні фотографіями тощо.

Внутрішні сторінки - та ж історія. Стаття може виглядати так (з сайдбаром праворуч).



А може так (на весь екран).



Всередині тексту можливі різноманітні виноски, графіки, світлини, відео...

Усе залежить лише від фантазії й потреб. (Сайт, до речі, адаптований до перегляду на телефонах та планшетах.)

Якось так.

Електропошта: andriy.lysenko@gmail.com, телефон: (050) 453-85-80.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пасха на фоне гор

Разобраться как следует и наказать кого попало

"Металліка" випускає новий альбом